Moj internet dnevnik
TAJNOVITO
...
http://www.tajnovito.bloger.hr/
info :omangogle@gmail.com
1
2
Blog
subota, rujan 28, 2013

       

       

     Riječ "anemija" je malo širi pojam .Problem može biti više vrsta,jedan od njih je kod žene menstruacija,ona obilna.Što da uradi žena poslije ,nedostatak imuniteta,željeza i dolaze virusi ,bakterije da unište i ono malo zdravlja kod te osobe,imunitet opada velikom brzinom.

Po svemu sudeći najbolje su injekcije za brzi oporavak OHB 12 i druge,ali na duge staze  je najbolje odmah preduzimati mjere .Koje?Da bi izbjegle pojačano krvarenje žene moraju da se pridržavaju ljekarskih uputa,mnoge koriste neke tablete na koje su navikle,a što je sa prirodom.

Stručnjaci preporučuju  namirnice koje su bogate željezom:peršun,malina,borovnice,mrkva,jabuka,cvekla,sjemenke tikve,grah,leblebija,sočivo,grašak .Zatim ove namirnice se moraju koristiti svakodnevno duže vrijeme.Da bi se riješio problem sa obilnom menstruacijom moraju se preduzeti neke mjere i na tom polju.Nečete cijeli život imati borbu s tim problemom.Ovdje jesavjet plus koji je već negdje bio objavljen:

            Potrebno je uzeti jedan kilogram žila i pola litra vina,to zajedno ostaviti da kisne 12 sati ,zatim kuhati pola sata.Ovo se pije tri puta dnevno.

Zatim može i ovo:uzeti 40 grama usitnjene rusomače i preliti je sa jednim litrom crnog prokuhanog vina.Treba da vrije još 10 minuta.Ostaviti poklopljeno jedan sat.

Na česrce piti po dvije šoljice (za kafu) procijeđene tečnosti.Ovo piti sve dok krvarenje ne prestane.


tags:anemija,liječenje anemije,jaka menstruacija,obilna ms,pririodno liječenje anemije,manjak željeza,tajnovito @ 13:25 |Komentiraj | Komentari: 0