Moj internet dnevnik
TAJNOVITO
...
http://www.tajnovito.bloger.hr/
info :omangogle@gmail.com
1
2
Blog - veljača 2013
nedjelja, veljača 10, 2013

Sigurno vam se desilo bezbroj puta da vam srce lupa ko kanta.Čujete ga u svakom dijelu tijela.Koje uzbudjenje.

Dok ste mladi za to je uglavnom kriva ljubav,simpatija,ljubomora  itd.

Kako stariš  sve se mjenja....a onda svatiš da nema ništa ljepše već kad srce zalupa duša zatreperi i noge klecaju.....

 

tags:ljubav,ljubomora,

tajnovito @ 19:58 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Zdravlje,aloja vera,noni,maka i td.Sve ove biljke ne rastu kod nas a mi ludimo za njima.

Da li su one toliko djelotvorne ili mi ne znamo koristiti svoje biljke kantarion,koprivu,nanu,ivu i dr.

Kažu da je noni gorak ko sam vrag, imamo i mi gorke ljekkovite biljke kičicu,artičoku i td.Ko ne pije ove naše biljke neće ni  one njihove koje su deset puta skuplje.

Ipak treba i to probati mnogi se hvale da djeluju veoma brzo i na sve organe.

tags:noni,aloa,

tajnovito @ 19:55 |Komentiraj | Komentari: 0

Bolovi razni s razlogom i bez njega su danas česta pojava.Odjednom te nešto opuca a ne znaš šta.Tamam pomisliš boli te glava i hoćes neki lijek da iskoristiš ,kad ono zaboli te nešto drugo.noga,ruka,kičma ma naprosto sve.Misliš dok jutro svane ici češ doktoru.

Tu je već problem misliš se šta da mu kažeš kad ne znaš ni sam u čemu je problem.Razlog ima samo treba da shvatimo da smo metoropati.Poslije neprspavne noći uglavnom ugledaš da je u pitanju promjena vremena.Vjerovatno je pala kiša ili samo što nije.

Kad vam se to desi najbolje je popiti neki lijek za smirenje na biljnoj bazio kao što je valerijana i sl.

Ako su bolovi prejaki popiti i neki analgetik.A najbolje od svega je ako možete leći i odmarati uz neku lijepu muziku koja smiruje ili film bez napetosti.....

tajnovito @ 19:54 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

Uglavnom svi strahuju od viskog pritiska i srčanog udara.malo ko spominje nizak pritisak i sve probleme koji idu uz njega.Svako na svoj način su ubitačni i teški.Tek oni što variraju ko bi znao šta s njima.Čovjek dođe na raskrsnicu života i smrti i ne zna gdje da krene.Boji se jer ne zna šta ga gdje čeka.Današnji doktori su toliko dobri da ne znaju ni oni da ukažu na pravi put.

Žena kojoj je u sat vremena tri puta pozlilo i onesvješćivala se ode doktoru kad je malo došla sebi.porodičnom ljekaru ispriča sve i još doda da ima i menzes.Doktorica je odmah uputi na ginekologiju.Nakon pregleda ništa posebno,dadoše joj uputnicu za bolnicu ako bude imala jaće krvarenje.Vrati se žena kući jedva.Nakon dva sta joj opet pozli ,muž je odvede u hitnu službu...Kad tamo pritisak joj 60 sa 40.Žena van sebe...dobije neku infuziju i još dosta nekih injekcija.Nakon pola sta ležanja počne da se vraća u život.Vratila se kući zdrava samo iscrpljena.Bila je iznenađena što joj niko od prve dvije doktorice nije izmjerio pritisak.Doktori u hitnoj su isto tako bili iznenađni da se obračala doktoru ali nikog nije bilo briga.Odkud tako nizak pritisak? Još nikad nije ustanovljeno jer porodićni ljekar samo slegne ramenima i kaže ma to je onako nešto naletilo.....To su naši današnji ljekari(čast izuzetcima)brigo moja pređi na drugoga. 

tajnovito @ 19:50 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare