Moj internet dnevnik
TAJNOVITO
...
http://www.tajnovito.bloger.hr/
info :omangogle@gmail.com
1
2
Blog - listopad 2013
ponedjeljak, listopad 28, 2013
 

Ženidba sina prije tri godine sada je prošlost ali maldenci su zaljubljeni i vole se što je najvažnije obradovala nas jeprinova,naša unuka je živahna djevojčica i svaki pokret njen nas raduje ....

Dragi moji blogeri ugrabih malo vremena da vam kazem novost ,zbog koje nemam vremena da piskaram ni da citam-ŽENI MI SE SIN prvenac.Mlad jest ,ima 23 god.Ma nek se ženi kad se vole nek uzivaju u zivotu onako kako zele.

Moj suprug i ja ih podrzavamo u svemu i trudimo se da im olaksamo prve korake.Mislimo da nije lako ici na fakultete i ziviti bracni zivot .....nadamo se da ce sve biti ok.Nadam se da cu i ja imati opet svoje vrijeme za nove teme.......

Ma nek je sretno svakome ko se voli da svoj zivotni i ljubavni san ostvari.Ipak malo me je strah biti svekrva jer kod nas je ne zovu tako vec svekriva hahahahahaha. 

 

tags:ženidba,sin,mladost,

tajnovito @ 22:19 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Depresija ti danas moderan izraz za ono kad poludiš,kad nisi na vrijeme ustao i krenuo da na vrijeme stigneš do cilja.Ma to ti je ono kad sve hoćeš i znaš al si lijen i ne mrdaš s mjesta dok  sve bude pet do dvanest pa u žurbi sve zabrljaš.To ti je ono kad se izgubiš u prostoru i vremenu a ne znaš kako sve to da vratiš.Misliš ti e od sutra to više ne može tako.Sutra opet sve isto.Tako te fata ta nervoza od gomilanja problema koji da su se uradili na vrijeme ne bi prestavljali problem.Još kad ti usput neko pridoda svoje probleme i razmišljanja a ti ne znaš šta ćeš ni sa svojim.Tada već fata panika od svega toga.Kako izbjeći tu depresiju pitanje je sad.Pa ne znam ni ja za siguran način....Neko proba da stvarno krene na vrijeme da bi stiga do cilja ma šta to zančilo.Neko pak proba da sve što može danas ne ostavlja za sutra.Neko okrene drugu stranicu i hajmo na novo pa šta bude.Oni malo hrabriji udahnu doboko i uhvate se u koštac s problemima i to sve završe na brzaka i tako se oslobode okova.....Oni najslabiji posegnu nekom veselicom da ih ošamuti i sve zaborave,na kratko.Kad opet budu svoji vraćaju se na početak....Ipak je najbolje rješenje ne daj te depresiji da ovlada vama.Savladajte vi nju i budite glavni u svom životu,to je jedini pravi lijek....

tajnovito @ 22:00 |Komentiraj | Komentari: 0

??Kako da ne budem depresivna? Ma doslo mi je da poludim.Ispisala sam super text na ovu temu.Pa dok sam ja klikni tamo klikni vamo da vidim kako izgleda ,ono nigdje nista.Gdje si bio nigdje,sta si radio nista.Ma ovo nije prvi puta da mi se desi.Onda po nekoliko dana necu ni da sjednem za kompjuter ,bude mi krivo ,jer vise ne mogu da pisem mislim da ce me zeznuti svaki put.Samo mi jos to treba i tako je vrijeme olovno tesko ,vlazno i maglovito.

Covjeku nista ne preostaje drugo vec da sam sebe izvlaci iz raznih depresivnih stanja.A kad te jos neka tehnicka stvar zezne kojoj ne mozes nista,e to je vec gadno.....Sta mu raditi???




tajnovito @ 21:59 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Ne znam jeste li imali iakad priliku da osjetite taj miris.Ako jeste znacete o cemu pisem a ako niste onda je uzalud citanje.Toliko je mirisova,toliko zvucnih imena koji se bave izmisljanjem novijeg i boljeg mirisa.

Tek koliko je potrosenog novca da bi se osjetila nova nota u nozdrvama......Sve je to dobro na neki svoj nacin,ali miris bebe jos niko nije smislio ni uspio napraviti.Za to carolija ne postoji.Ono sto je Bogom dato niko ne uspjede kopirati.Majka priroda,radjanje novog zivota,novorodjena cistota.......Pitaju mene znam li ja zasto je to tako?Ne znam, nisam sigurna u tacnost svog odgovora ,ali bili su zadovoljni s njim.

To je dragi Bog dao da osjetimo i vidimo kako izgleda i mirise ljudsko bice tek od majke rodjeno.

Ciste duse , tijela, bez trunke zla i zavisti.Iz dana u dan sto vise svjeta ljubi dijete i unosi mu se u lice sa svojim grijesnim dahom i poljubcima ispija cistotu tjela a pomalo i duse.Tako djete svakim danom svakom novom posjetom gubi notu mirisa svog.......NE DAJTE DA VAM LJUBE BEBU.Ni dobri ni losi ljudi jer samo Bog zna kakvi su.Ako vec moraju nesto smo nek mu pomirisu kosu.......

tajnovito @ 19:56 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Nekad je grah bio glavna hrana za ručak.Uglavnom su svi to dobro podnosili.Svi su bili zdravi ko dren.Skoro da se niko nije žalio na probavu i bolove u stomaku.Malo je onih koji su imali probleme sa malokrvnošću....Stomaci su bili navikli na kuhanu hranu.danas je sve kontra.Grah se jede vrlo rijetko iako ga svi preporučuju.Kako da jedemo kad nam pravi razne probleme.Pored bola u želudcu tu su i vjetrovi koji su neizbježni.Zbog svega toga ga izbjegavamo.Ipak trebali bi da jedemo grah najmanje jednom sedmično pa nek bude šta pude.Ako nam se koji put i omakne i pustimo vjetar ,nema veze.....zdravo je to.

 

tags:zdrava hrana,grah,ručak,bolovi u stomaku,

tajnovito @ 15:24 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare